Ga naar Content
Haarlem

Haarlemse Pletterij wint BIM-prijs voor beste jazzpodium

15 oktober 2019, 14.00 uur
Door: · Foto: Pletterij

De Pletterij is volgens de Beroepsvereniging voor Improviserende Musici (BIM) dit jaar het beste kleine podium voor jazz. Het debatcentrum en cultuurpodium heeft volgens de jury een hoogwaardige, innovatieve en ambitieuze programmering.

Met de onderscheiding krijgt de Pletterij 2.000 euro om te besteden aan de programmering van jazz. Directeur Arno Duivestein ziet de prijs als een eer en erkenning voor de staf en vooral de vrijwilligers, zo zei hij gisteravond bij het in ontvangst nemen van de prijs in het Bimhuis in Amsterdam.

Lees ook: De Pletterij genomineerd voor prijs kleine podia

Het podium is elk jaar al een vast onderdeel van het festival Haarlem Jazz & More en staat dan te boek als de plek waar je de 'echte' jazz kan beluisteren. De prijs is volgens Duivestein ook erkenning "voor onze consequente programmeerkeuze van avontuurlijke muziek die door de grote podia als snel als 'risicovol' wordt gezien". 

Lees ook: Deel Haarlem Jazz & Moren thuis bekijken via Facebookpagina Pletterij

Arno Duivestein maakte gisteren bij de prijsuitreiking ook van de gelegenheid gebruik om de nijpende financiële positie van alternatieve podia te benadrukken. "Musici willen eerlijk betaald worden, maar deze podia moeten met minimale middelen de speelplekken voor musici in stand houden", licht hij toe aan NH Nieuws.

De Pletterij heeft bij het Fonds Podiumkunsten onlangs weer een aanvraag voor 15.000 euro gedaan. "De Bim-prijs voelt hierbij ook als een steuntje in de rug bij deze aanvraag."