West-Friesland

NL
V

Katholieke kerk in Enkhuizen opnieuw in de verkoop: "Logisch als hier woningen komen"

15 oktober 2019, 08.45 uur · Foto: NH Nieuws

De katholieke Franciscus Xaveriuskerk aan de Westerstraat in Enkhuizen gaat dit jaar opnieuw in de verkoop. De makelaar gaat nog wel in gesprek met de gemeente Enkhuizen om te kijken welke bestemming de kerk het beste kan krijgen.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad

De Franciscus Xaveriuskerk is afgelopen voorjaar in de verkoop gegaan. Wie interesse had om de kerk te kopen, kon tot 7 juni een bod uitbrengen. Volgens makelaarskantoor Brantjes, die de kerk verkoopt, leverde de biedingen te weinig geld op voor het bisdom. "We willen de kerk voor het eind van dit jaar weer in de verkoop zetten", zegt Hans Nelissen van het makelaarskantoor. "Natuurlijk wordt er naar het geld gekeken, maar we kijken ook naar het gebruik van de kerk."

Lees ook: Veel belangstelling voor koop van katholieke kerk in Enkhuizen

Maar voordat de nieuwe verkoopprocedure in gang wordt gezet, gaat de makelaar met de gemeente Enkhuizen in gesprek. "We overleggen wat de beste bestemming is. We zijn nog bezig met het onderzoek wat voor soort woningen en voor welke doelgroep hier het beste kunnen komen. Daarbij kijken we ook naar het parkeren en de omgeving. Als we dat allemaal in beeld hebben, dan zetten we de kerk weer in de verkoop", aldus Nelissen tegen het NHD. 

Dat er nieuwe woningen komen is volgens de makelaar wel logisch. "Maar een winkelbestemming wordt niet uitgesloten", zegt hij.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws zes maanden geleden maakte voor de eerste verkoopprocedure: 

Wie koopt de katholieke kerk van Enkhuizen? - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!