Ga naar Content

Runderkamp 'enorm verrast' met eerste basisplek onder Jonk

Trainer Wim Jonk paste zondag voor het thuisduel tegen FC Den Bosch zijn basisformatie op liefst vier plaatsen aan. Nick Runderkamp mocht voor het eerst dit seizoen beginnen. "Ik was enorm verrast en blij toen ik mijn naam hoorde."

De middenvelder uit Volendam luisterde zijn optreden voor rust op met een doelpunt. Runderkamp knikte raak uit een scherp indraaiende corner van Derry John Murkin. De treffer was niet voldoende voor de winst. Het werd in het Kras Stadion 1-1. "Je scoort en dan is het vervelend dat je het in de laatste minuten weggeeft", verwoordde Runderkamp na afloop zijn dubbele gevoelens.

Vroege wissel
Hij speelde bovendien het duel niet uit. Na iets minder dan een uur spelen, haalde Jonk Runderkamp naar de kant en kwam de gepasseerde Jari Vlak binnen de lijnen. "Ik begon het wel beetje te voelen. Dit is iets anders dan een oefenwedstrijdje. Ik hoop dat ik de volgende keer langer kan blijven staan."

Trainer Wim Jonk lichtte zijn keuzes als volgt toe: "We wilden wat meer aan voetballen toekomen vanaf het middenveld. Dat hebben we vandaag geprobeerd met Nick (Runderkamp, red) en Gerry (Vlak, red.). De eerste helft ging dat redelijk. De tweede helft zou het makkelijker moeten worden, maar liep het een beetje leeg."

Wim Jonk over zijn keuzes voor het duel tegen FC Den Bosch - NH Sport/Edward Dekker

Foto: Pro Shots/Remko Kool