FC Volendam speelt na bloedstollende slotfase gelijk tegen FC Den Bosch

13 oktober 2019, 14.09 uur · Aangepast 13 oktober 2019, 20.09 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

FC Volendam heeft na twee verloren wedstrijden zondagmiddag gelijk gespeeld tegen FC Den Bosch in een wedstrijd die een bloedstollende slotfase kende. Hoewel de thuisploeg over de hele wedstrijd de meeste kansen creëerde en meer had verdiend, kwam het team van coach Wim Jonk niet verder dan 1-1. Vooral het laatste half uur bood volop kansen op meer. Nick Runderkamp scoorde de enige goal van FC Volendam.

FC Volendam moest het tegen FC Den Bosch doen zonder de geblesseerden Alax Plat en Marco Tol. Brian Plat mocht van coach Wim Jonk debuteren in het eerste.

De thuisploeg was vanaf de aftrap de gevaarlijkste ploeg en creëerde de meeste kansen. Al na drie minuten kopte Zakaria El Azzouzi een voorzet van Derry John Murkin over. En Volendam kreeg nog meer kansen.

Eén kans Den Bosch
De enige kans voor FC Den Bosch in de eerste helft kwam voort uit een fout van doelman Nordin Bakker. Hij kwam ver uit zijn doel om een bal weg te schoppen, maar hij schoot de bal recht in de voeten van Alexander Laukart. Die schoot op het lege doel, maar Bakker kreeg al terugsprintend nog net een vingertop tegen die inzet waardoor de bal net naast ging.

Runderkamp scoort
Volendam opende volledig verdiend na 25 minuten spelen de score. Een indraaiende corner van Murkin werd door Runderkamp, die in de basis mocht beginnen, geschampt met het hoofd voor de bal het doel indraaide.

Spannend laatste half uur
Na de rust kwam Den Bosch er iets vaker uit zonder aanvankelijk echt gevaarlijk te worden. Pas het laatste half uur ontbrandde de wedstrijd pas goed. Met nog twintig minuten te spelen vuurde aanvoerder Kevin Visser  een hard schot af op keeper Van der Steen, die de bal alleen kon stoppen. Een minuut later deed de net ingevallen Oussama Bouyaghlafen hetzelfde richting keeper Bakker. Ook die kon de bal wegwerken, maar een minuut later werd hij wel gepasseerd. Ryan Trotman werkte bij de eerste paal een voorzet van Danny Verbeek in het doel: 1-1.

In de slotfase kreeg Volendam nog grote kansen. Zo raakte Gerry Vlak diep in blessuretijd nog de paal, maar het lukte niet om de bal nog een keer achter keeper Van der Steen te krijgen.

FC Volendam blijft door het resultaat op de elfde plek staan met twaalf punten uit tien duels.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, Plat, Eerdhuijzen, Smal; G. Vlak, Visser, Runderkamp (J. Vlak/57); El Azzouzi (Doodeman/67), Duin, Murkin (Kaars/76)

Opstelling FC Den Bosch: v.d. Steen; Felida, Deijl, Laukart, Velkov, Brouwers, van Moorsel, Verbeek,  Dkidak,  Trotman, Abdullahi (Bouyaghlafen/69)