Ga naar Content
Amsterdam

Politie pakt 130 milieuactivisten op bij blokkade Blauwbrug in Amsterdam

12 oktober 2019, 10.02 uur · Aangepast 12 oktober 2019, 12.14 uur
Door: AT5 · Foto: Inter Visual Studio / Robby Hiel

De politie heeft vanmorgen ongeveer 130 milieuactivisten van Extinction Rebellion opgepakt tijdens de een blokkade van de Blauwbrug. De activisten blokkeerden de brug die het Waterlooplein met de Amstelstraat verbindt.

De brug werd sinds 09.00 uur bezet door tientallen mensen. De politie sommeerde de activisten om de blokkade van de brug op te heffen. Dat deden de activisten van de milieuorganisatie niet, waardoor de politie overging tot arrestaties.

Aangekondigde actie
De milieuorganisatie had afgelopen nacht aangekondigd op drie plekken in de stad de weg te blokkeren. Het gaat om de Blauwbrug, de burg bij de kruising tussen de Nieuwe Herengracht en het Jonas Daniël Meijerplein en het Waterlooplein, voor de Mozes en Aäronkerk.

Lees ook: Klimaatactivisten van Extinction Rebellion bereiden nieuwe 'verrassingsactie' voor

Tram 4 en 14 rijden om en bus 36 en 66 rijden met vertraging vanwege de blokkade bij de Blauwbrug. Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van maximaal 30 minuten.

Hangmatten
Meerdere schippers melden aan AT5 dat de onderdoorgang van de brug tussen de Prinsengracht en de Leidsegracht ook geblokkeerd is. Op foto's is te zien dat activisten in hangmatten liggen die aan de brug hangen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!