Ga naar Content
Haarlemmermeer

Politie over explosie in Ouderkerk: "Schokgolf ging als pingpongbal door straat"

11 oktober 2019, 09.09 uur · Aangepast 11 oktober 2019, 09.19 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

De financiële schade van de plofkraak in het centrum van Ouderkerk aan de Amstel vanmorgen, loopt waarschijnlijk in de tienduizenden euro's. Dat zegt politiewoordvoerder Frans Zuiderhoek tegen NH Nieuws.

"Er is ontzettend veel schade ontstaan in de Dorpsstraat na de detonatie van het explosief. De schokgolf is als een pingpongbal door de straat gegaan, want die kon geen kant op." Daardoor zijn 'heel veel' ramen, dakpannen en voertuigen beschadigd geraakt:

(Artikel loopt verder onder de video)

Plofkraak zorgt voor ravage in Ouderkerk aan de Amstel - Inter Visual Studio

Ondanks de ravage die de explosie opleverde, vielen er geen gewonden. "Dat is vermoedelijk te danken aan het tijdstip waarop het explosief afging." De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft na extra onderzoek geen nieuwe explosieven meer gevonden bij de geldautomaat. 

Centrum dicht
Het centrum van Ouderkerk blijft voorlopig dicht om het puin van de explosie op te ruimen. Winkeliers kunnen zich melden bij het gemeentehuis, zegt Zuiderhoek.

Lees ook: Ravage na plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel: centrum afgezet

De politie is nog op zoek naar de daders. Er is inmiddels een buurtonderzoek gestart en alle camerabeelden in de omgeving worden opgevraagd. Omdat de politie vermoedt dat de verdachten naar Amsterdam-Zuidoost zijn gevlucht, worden er daar ook camerabeelden bekeken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!