Ga naar Content
Haarlemmermeer

Ravage na plofkraak in Ouderkerk aan de Amstel: centrum afgezet

11 oktober 2019, 06.28 uur · Aangepast 11 oktober 2019, 08.56 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen

Bij een plofkraak aan de Dorpsstraat in Ouderkerk aan de Amstel is in de straat een ravage ontstaan. Meerdere ramen en dakpannen in de omgeving sneuvelden: zo sprongen bij een kledingwinkel de grote etalageruiten. Het centrum van het dorp zal deze ochtend worden dichtgehouden voor opruimwerkzaamheden.

Rond 3.50 uur hoorden bewoners een flinke knal. Ze zagen hoe twee daders na de explosie het gemunt hadden op de geldautomaat in de straat en daarna op een scooter vluchtten. Het is onduidelijk of de twee geld hebben kunnen meenemen. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie (EOD) heeft het gebied onderzocht op achtergebleven explosieven.

De twee reden daarna weg richting de Burgemeester Stramanweg. Via de lucht zocht een politiehelikopter nog naar het duo, maar zij werden niet meer gevonden. 

Centrum dicht
In verband met de enorme ravage, zal het centrum van het dorp deze ochtend worden dichtgehouden voor opruimwerkzaamheden in de straat. Winkeliers kunnen zich melden bij het gemeentehuis, vertelt een woordvoerder aan NH Nieuws. De politie stelt een onderzoek in naar de plofkraak.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!