Start van hoofdcontent

ZANDVOORT

nl

Graafwerkzaamheden circuit Zandvoort gestart, milieuorganisaties spannen kort geding aan

10 oktober 2019, 16.51 uur · Aangepast 10 oktober 2019, 17.31 uur

Met goedkeuring van de provincie is Circuitpark Zandvoort met de eerste graafwerkzaamheden gestart om de Formule 1-race in mei 2020 mogelijk te maken. Natuur- en milieuorganisaties stappen daarom opnieuw naar de rechter om het werk zo snel mogelijk stil te laten leggen.

Het gaat om een gezamenlijke actie van Platform Rust bij de Kust, Stichting Duinbehoud en de Milieufederatie Noord-Holland. Ze spannen een kort geding aan, omdat de graafwerkzaamheden langs 'het rechte stuk' van het circuit zijn gestart, terwijl de vergunning nog niet helemaal rond is. De organisaties stellen dat de werkzaamheden grote schade aan de duinen aanrichten. De graafwerkzaamheden vinden plaats om tribunes te kunnen bouwen.

Provincie
Eind september diende het circuitpark een vergunningsaanvraag in om te kunnen starten met de werkzaamheden. De provincie heeft nog geen officiële vergunning vergeven, maar verwacht dat wel op korte termijn te kunnen doen, zo vertelde een woordvoerder van Gedeputeerde Staten al aan het Haarlems Dagblad.

Lees ook: 'Kwart miljoen racefanaten registreren zich voor kaartjes F1 in Zandvoort'

Ook Natuurbelang Amsterdamse Waterleidingduinen heeft volgende week een zaak aangespannen tegen het circuitpark. Deze club maakt zich ernstig zorgen om de mogelijke vernieling van het leefgebied van de rugstreeppad en de zandhagedis. Het circuitpark heeft amfibieschermen aangelegd om de beestjes te kunnen vangen en naar elders over te plaatsen. Volgende week dinsdag staan beide partijen voor de rechter.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: