Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

In 14 uur van Amsterdam naar München en Wenen: nachttrein gaat vanaf december 2020 dagelijks

10 oktober 2019, 06.26 uur · Foto: Pixabay

De internationale nachttrein tussen Amsterdam, München en Wenen, die vanaf december 2020 beschikbaar is, gaat vanaf dan dagelijks rijden. Een enkeltje duurt ongeveer 14 uur en reizigers in beide richtingen komen om 10.00 uur 's ochtends aan op de bestemming.

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) meldt dat het kabinet 6,7 miljoen euro uittrekt voor het project. Dat bedrag wordt gebruikt om de NS en het Oostenrijkse ÖBB de nachttrein tussen 2021 en 2024 te laten rijden.

Andere vervoersdiensten zouden een vergelijkbaar traject pas op zijn vroegst in 2023 kunnen verzorgen. De komende jaren wordt verkend of de nachttrein door andere vervoersbedrijven geregeld kan worden.

Lees ook: Nachttrein van Amsterdam naar Wenen in 2021

Van Veldhoven is blij met de komst van de nachttrein. "Zo maken we de trein ook op grotere afstanden binnen Europa niet alleen een duurzame, maar ook een aantrekkelijke manier van reizen", zegt de staatssecretaris.

In december 2016 vertrok de laatste slaaptrein vanuit Amsterdam naar München/Zürich. De Duitse spoorwegen trokken de stekker uit het project vanwege het teruglopende aantal passagiers.

Subsidie
Ook de komende jaren zijn lange treinreizen door Europa nog niet populair genoeg om de kosten ervan te kunnen dekken met de ticketverkoop. Voorlopig blijven veel nachttreinen in Europa dan ook afhankelijk van subsidie.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!