Ga naar Content
West-Friesland

CDA Medemblik dient motie in voor woningbouw voor jongeren

8 oktober 2019, 16.42 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws / Adobe Stock

Het CDJA West-Friesland heeft 25 september een motie gepitcht bij de zeven West-Friese gemeenteraden om het woningentekort voor starters gezamenlijk aan te pakken. Aanstaande donderdag gaat CDA'er Simon Commandeur de motie ook daadwerkelijk indienen tijdens de Medemblikse raadsvergadering.

Met het indienen van de motie van de CDA in Medemblik, is daarmee de volgende stap gezet in de strijd om meer woningen voor jongeren. 

Alle West-Friese gemeenten
Of de motie wordt aangenomen en zoden aan de dijk zet, dat is nog even afwachten tot de raadsvergadering van aanstaande donderdag. "We hebben nu in ieder geval een regionale variant van de gepitchte motie gemaakt, die toepasselijk is op Medemblik en het is de bedoeling dat elke West-Friese gemeenten dit gaat doen", aldus Commandeur. Hij geeft in ieder geval aan dat de motie is gecontroleerd door de griffie en uitvoerbaar is.  

Lees ook: CDA-jongeren West-Friesland pleiten voor gezamenlijke aanpak tekort starterswoningen

Signaal
De motie is volgens hem vooral een extra signaal naar het college. "Ga hier nou mee aan de slag. Ik noem in de motie meerdere punten waar ik graag wil dat ze naar gaan kijken, want dit kan zo niet langer. En als de motie is aangenomen en er gebeurd niks, kunnen we in ieder geval door blijven vragen wat de status is."

Bekijk hier de eerdere reactie van Marina van Eijk van het CDJA, op het probleem:

190925_jongerenwoningen - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!