Ga naar Content
Haarlem

Mevrouw Van Huis zou morgen 100 worden: stichting eert haar met speciale dag

7 oktober 2019, 15.16 uur · Aangepast 7 oktober 2019, 17.02 uur
Door: · Foto: NH NIeuws/Sophie Markvoort

Edward Molkenboer en anderen stonden in de startblokken: mevrouw Van Huis uit Haarlem kon morgen een hoop bezoek verwachten op haar 100ste verjaardag. Helaas, tot ieders verrassing overleed ze vorige week opeens. Ter ere van mevrouw Van Huis doet Edwards stichting 'Goed doen voor een ander' de oproep morgen contact te zoeken met anderen.

Een paar jaar geleden was mevrouw Van Huis eenzaam. Stichting Goed doen voor een ander vroeg aandacht voor haar. Ze maakten een agenda en daar tekenden vrijwilligers tijd in om bij Van Huis op bezoek te gaan. Toen er een paar stille maanden overbleven stapte een aantal studenten erin en zij besloten voor een schoolproject die lege plekken op te vullen en actie te ondernemen.

Landelijke aandacht
Mevrouw van Huis werd een van de gezichten van de stichting en kreeg landelijke aandacht. "Zij zat vol energie en was altijd positief", zegt Edward.

De stichting heeft voor morgen de hashtag #mevrouwvanhuis in het leven geroepen. Door aandacht aan anderen te besteden, wordt mevrouw Van Huis geëerd. "Door elkaar te contacten zorgen we samen dat haar leven van betekenis was", aldus Edward,  "Ze vertelde ons eerder dat het belangrijk is om contact met elkaar te zoeken. Namens haar is de oproep gedaan om dit op 8 oktober te doen. Gevraagd is om op die dag eens een kopje koffie te drinken met iemand die dit kan waarderen. Naasten een berichtje te sturen of op te bellen, om te vertellen hoe belangrijk deze persoon is. Ik ga zelf ook iets doen, absoluut."

Reinaldahuis
Waarschijnlijk gaat Edward langs in het Reinaldahuis in Haarlem waar mevrouw Van Huis woonde. En dan naar de vierde verdieping, waar zij woonde. "Dan ga ik naar mevrouw Meijer, die was heel close met mevrouw Van Huis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!