Ga naar Content

Huizense (98) mede dankzij studentenproject niet meer eenzaam: "Voel me net een koningin"

HAARLEM Tien jaar eenzaamheid opgelost in een paar dagen. Dat klinkt haast te mooi om waar te zijn, maar vijf studenten van het ROC in Haarlem kregen het voor elkaar om de 98-jarige mevrouw Van Huis uit Huizen weer een volle agenda te bezorgen. Tot volgend jaar november krijgt zij mede dankzij hen elke week bezoek.

Bijna 900.000 65-plussers in Nederland voelen zich eenzaam, en mevrouw van Huis was een van hen. Tien jaar lang kreeg ze amper bezoek. "Ja, dan voel je je alleen. M'n familie was helemaal weg. Dus ik zag dagenlang helemaal niemand."

Actie
Een tijdje geleden werd er via Stichting Goed Doen Voor Een Ander al een online agenda voor mevrouw van Huis geopend. Vele vrijwilligers meldden zich aan, maar er bleven een paar rustige maanden over. De studenten Victor, Maartje, Terra, Luca en Myrthe besloten voor een schoolproject die lege plekken op te vullen en actie te ondernemen. 

"We willen dat niemand alleen zit, zeker niet tijdens de feestdagen maar ook niet in het algemeen", vertelt Luca. "Je gunt iedereen gezelligheid. Dus toen hebben we de overige plekken opgevuld met studenten van onze school. Dat is binnen één dag gelukt!"

Koningin
Nu krijgt mevrouw van Huis tot november 2018 elke week bezoek. De hoogbejaarde vrouw kan haar geluk niet op. "Dat is toch fantastisch! Ik voel me net de koningin, echt waar."

Er zijn meer mensen zoals mevrouw Van Huis. De stichting laat daarom weten dat mensen die ook wat willen doen voor een ander, zich kunnen aanmelden via www.koffieschenken.nl.

Foto: NH / Sophie Markvoort