Start van hoofdcontent

KOOG AAN DE ZAAN

nl

Voetbalwedstrijd tussen damesteams escaleert volledig: "Hij bleef maar op mij intrappen"

7 oktober 2019, 14.15 uur · Aangepast 7 oktober 2019, 17.34 uur · Foto: Google Maps

Het duel tussen de voetbalsters van KFC en De Kennemers eindigde gisteren in een vechtpartij waarbij de klappen heen en weer vlogen. Op het veld regeerde de sportiviteit, waardoor de verbazing extra groot was toen de wedstrijd in de tachtigste minuut totaal escaleerde tussen de trainer van De Kennemers, de scheidsrechter en een speelster van KFC. De verhalen over wie wat deed lopen totaal uit elkaar.

Een van de spelers van KFC stond aan de zijkant van de lijn en was zich al langer aan het ergeren aan de opgefokte houding van de trainer van de tegenpartij. "Die meiden speelden een superfijne wedstrijd tegen elkaar. Daar was niks aan de hand, maar die trainer stond maar te tieren tegen alles en iedereen."

Lees ook: Scheidsrechter krijgt kopstoot bij amateurwedstrijd: "Hij probeerde ook nog te slaan"

Toen de scheidsrechter na een stevige overtreding wel een vrije trap maar geen kaart trok, ontplofte de bom. De trainer liep het veld om verhaal te halen bij de scheidsrechter. "We speelden een belabberde wedstrijd, dat weet ik zelf ook wel. Maar die scheids had ook echt de pik op ons. We hadden het al eerder met elkaar aan de stok gehad en ik was er helemaal klaar mee", vertelt de trainer tegen NH Nieuws.

Niet normaal
Hier beginnen de verhalen uiteen te lopen. Volgens de trainer trok hij de fluit uit de mond van de scheids. "Niet netjes, maar die jongen floot zo belabberd." Volgens de speelster sloeg hij de scheidsrechter meteen neer. "Die scheidsrechter was nog maar een jongen van twintig, terwijl die trainer een grote volwassen vent is. Dat is toch niet normaal?"

Lees ook: Voetbalwedstrijd gestaakt na geweld op veld, kopschopper aangehouden

Dat de situatie daarna escaleerde, is duidelijk. Volgens de speelster kwam ze het veld op gerend om de situatie te sussen. "Toen ik tegen hem zei dat-ie normaal moest doen, werd ik ineens aangevallen. Ik kreeg een klap in mijn gezicht en sloeg meteen terug. Niet netjes, maar ik handelde uit instinct."

Door trappen
De vrouw zou daarna door haar aanvaller het veld over gesleurd zijn aan haar haren en werd daarna zwaar mishandeld. "Hij heeft gewoon, terwijl ik op de grond lag, keihard op mij in lopen trappen. En hij hield zich niet in. Uiteindelijk werd hij van me af getrokken." 

De vrouw is na de wedstrijd naar het ziekenhuis gebracht en zegt een hersenschudding en flinke kneuzingen aan de confrontatie te hebben overgehouden. Ze is van plan om woensdag aangifte tegen de trainer te doen. 

Reactie KNVB
KNVB-woordvoerder Jaap Paulsen laat weten dat het geweldincident nog niet bij de bond is gemeld. Maar sluit niet uit dat dit later nog komt. "Maar ook als het niet wordt gemeld dan gaat de aanklager er onderzoek naar doen. Dit is te ernstig." Mogelijk moet er een schikking tussen de partijen worden getroffen. "En als dat niet gebeurt, is het aan de tuchtcommissie." 

Verhaal halen
De verklaring van de trainer leest geheel anders: "Nadat ik die fluit van de scheids had gepakt ben ik weggelopen. Toen kwam die vrouw ineens achter me aan om verhaal te halen. Ze reageerde meteen opgefokt en sloeg mijn bril van mijn hoofd af."

De trainer is zeer bijziend en zou in blinde paniek een duw aan de agressieve vrouw hebben gegeven. "Toen sloeg ze mij hard in het gezicht. Voordat de situatie verder kon escaleren ben ik weggegaan. We hebben het er achteraf met het team nog over gehad. Die meiden staan allemaal aan mijn kant. Ze vinden dat ik de fluit niet had moeten pakken, maar dat ik mij daarna gewoon netjes heb gedragen en alleen heb verdedigd."

Lees ook: Scheidsrechter krijgt karatetrap in zijn rug

UPDATE: Reactie scheidsrechter
Naar aanleiding van dit artikel heeft de scheidsrechter van de wedstrijd contact gezocht met NH Nieuws. De man bevestigt het verhaal dat de speelster van KFC verteld heeft. Hij zegt eerst een harde klap in het gezicht te hebben gekregen voordat de trainer de vrouw zou hebben aangevallen. Daarbij zou de man volgens de scheidsrechter niet alleen geslagen hebben, maar ook twee trappen in de maag en twee tegen het hoofd hebben gegeven. De scheidsrechter: "De wedstrijd hebben we uitgespeeld, want de spelers treft geen enkele blaam. Maar die man hoort niet in het voetbal thuis."  

Flinke blauwe plek
De trainer zegt een flinke blauwe plek aan de zijkant van zijn gezicht aan de confrontatie te hebben overgehouden. Hij is van plan later deze week aangifte te doen. Inmiddels heeft de man via meerdere kanalen dreigementen ontvangen. Onder andere de vader van sommige speelsters en de vader van de scheidsrechter hebben de man benaderd. NH Nieuws heeft hier kopieën van. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!