Noord-Holland

Voetbalwedstrijd gestaakt na geweld op veld, kopschopper aangehouden

17 september 2017, 22.05 uur · Aangepast 18 september 2017, 02.42 uur · Foto: Shutterstock

Whatsapp

VELSERBROEK Een amateurvoetbalwedstrijd tussen VVH/Velserbroek en Badhoevedorp is vanmiddag gestaakt wegens geweld op het veld. Een speler van Badhoevedorp is aangehouden, nadat hij een voetballer van de tegenpartij tegen z'n hoofd had geschopt.

De politie bevestigt dat de aanvaller van de uitspelende club is aangehouden. Hij wordt verhoord, mogelijk wordt hem mishandeling ten laste gelegd. 

Het ging tijdens de bekerwedstrijd tussen de Noord-Hollandse clubs vlak voor het einde mis bij een 6-0 stand voor VVH. Badhoevedorp-trainer Patrick de Meijere laat aan NH Nieuws weten dat de geweldsuitbarsting plotseling ontstond. Er was volgens hem geen directe aanleiding toe. De spelers vielen tijdens de wedstrijd over elkaar heen en voordat De Meijere het wist, werd er uit het niets geschopt.

'Heel nare film'
In de chaos die ontstond, kreeg de speler van VVH een schop tegen zijn achterhoofd. De Meijere reageert ontdaan: "Het leek wel een heel nare film. Ik heb 36 jaar gevoetbald, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Dit is echt schrikken."

Het slachtoffer was volgens de website Voetbal in Haarlem bij bewustzijn. Hij werd bijgestaan door twee spelers van Badhoevedorp en is daarna voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. 

'Dit mag niet gebeuren'
De kopschopper van Badhoevedorp kreeg de rode kaart en werd door een agent in burger die bij de wedstrijd aanwezig was, aangehouden. Zijn trainer heeft hem niet meer gesproken, vertelt de coach. De Meijere: "Ik distantieer me voor honderd procent van deze gebeurtenissen. Badhoevedorp moet er nu zijn voor de speler van VVH, en voor niemand anders."

Hij acht de kans klein dat de schoppende voetballer nog terugkeert bij de club. Morgenavond komen het bestuur en de spelers van de club bijeen om te praten.

Geen reactie KNVB
De KNVB heeft kennisgenomen van het incident, maar kan nog niet reageren, laat een woordvoerder van de bond weten.

Whatsapp