Ga naar Content
Sport

Jonker: "Dit was het Telstar dat we voor ogen hadden"

4 oktober 2019, 23.18 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Thomas Bakker

Telstar de betere ploeg, maar de tegenstander die er met de punten vandoor gaat. Wanneer hebben we dat eerder gehoord? Juist, de ploeg van Andries Jonker weet dit seizoen goed voetbal vaak niet te koppelen aan resultaat.

Dat zag Benaissa Benamar na afloop van de verloren wedstrijd tegen Roda JC (1-2) ook: "We waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij, we waren beter. We vergeten onszelf te belonen. Twee foutjes van ons en zij scoren. Vergeleken met vorige week hebben we stappen gemaakt, maar dit is gewoon zuur."

Tekst loopt door onder de video

Benaissa Benamar: "We waren beter" - NH Nieuws

"We zijn meestal beter dan de tegenstander, maar verzaken om te scoren", vertelt Benamar. "We hebben een goede trainer, een goed elftal, we trainen hard. We moeten gewoon doorgaan en trainen om de kansen te benutten, dan komt alles goed."

"Kan niet ontevreden zijn"
Trainer Andries Jonker was na afloop, al had zijn ploeg verloren, mild voor zijn ploeg: "Dit was het Telstar dat we voor ogen hadden. Op vorige week na zien we dat elke week. Vandaag hebben we een paar fantastische acties gezien. Ik kan gewoon niet ontevreden zijn."

Tekst loopt door onder de video

Andries Jonker: "Ik kan niet ontevreden zijn" - NH Nieuws

"Iedereen heeft er vertrouwen in", aldus Jonker. "Niemand verwacht ons in de top drie te zien spelen. Maar we willen wel een ploeg opbouwen waar men met tevredenheid en plezier naar kijkt. Ik denk dat dat vandaag, afgezien van het resultaat, het geval was."