Telstar verliest vlak voor tijd van Roda JC

4 oktober 2019, 22.01 uur · Aangepast 4 oktober 2019, 23.20 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Henk Korzelius

Telstar heeft in de laatste minuten van het treffen met Roda JC verloren. De ploeg van Andries Jonker had het betere van het spel, maar wist dat niet uit te drukken in punten. Niels Verburgh was de gevierde man bij de Limburgers, hij zorgde voor het laatste doelpunt.

Melle Springer en Marcus McGuane waren beiden geblesseerd. Laatstgenoemde viel woensdag op zijn schouder tijdens de training. In de voorhoede maakte Rashaan Fernandes zijn basisdebuut ten koste van Reda Kharchouch.

Aan de kant van Roda JC speelde de rel rondom de Mexicaanse geldschieter Mauricio García de la Vega nog steeds. Meegereisde supporters lieten duidelijk merken hem ook in Velsen-Zuid niet op de tribune te willen zien.

Het werd al vrij snel duidelijk dat Telstar het betere van het spel had. In aanvallend opzicht lieten de Velsenaren zich zien via Anass Najah (de vervanger van McGuane), Fernandes en Elayis Tavşan. Het was vooral aan doelman Tom Muyters te danken dat Roda JC in de eerste helft geen doelpunten kreeg. Daarnaast ontbrak het aan goede keuzes in de eindfase van de aanvallen van Telstar.

Vlak voor rust hadden de Limburgers wel op voorsprong kunnen komen. Durwael kreeg na een goede actie de bal voor en bereikte bijna Jordy Croux.

Roda JC op 0-1
Er waren vijf minuten gespeeld in de tweede helft toen de uitploeg geheel tegen de verhoudingen in op voorsprong kwam na geblunder in de verdediging van Telstar. Ike Ugbo profiteerde van een verkeerd gegeven terugspeelbal, omspeelde Anthony Swolfs knap en wist na wat gerommel de bal in te schieten.

De goal deed Roda JC goed en de ploeg ging er beter van voetballen. Toch kwamen de Witte Leeuwen op gelijke hoogte. Glynor Plet kwam als een duveltje uit een doosje tevoorschijn toen de naar binnen gekomen Tavşan Muyters op zijn weg vond. De rebound was bestemd voor Plet: 1-1.

Deksel op de neus
Telstar probeerde door te drukken. Tavşan en Kharchouch vielen beiden goed aan, maar scoorden niet. Roda JC scoorde wel, vlak voor tijd. Daryl Werker kopte tegen de paal, Niels Verburgh werkte de bal binnen.

Het zorgde voor gebogen hoofden in Velsen-Zuid. Weer was de ploeg beter dan de tegenstander, maar weer resulteerde dat niet in punten. Andries Jonker kon echter niet ontevreden zijn met zijn ploeg, vertelde hij na afloop.

Op dit moment heeft Telstar tien punten uit negen gespeelde wedstrijden.

Opstelling Telstar: Swolfs; Sno, Korpershoek, Benamar, Berenstein; Gilmour, Lynen (Kharchouch/64), Najah; Tavşan (Bronkhorst/90), Plet, Fernandes (Sprangers/75)

Opstelling Roda JC: Muyters, Schlösser, Werker, Verburgh, Durwael; Cotán, Klaasen, Souren (Alberg/81); Rösch, Ugbo, Croux (Simakala/89)