Ga naar Content
Gooi

Gooise Meren hoopt nog dit jaar bouwafspraken voor sociale huurwoningen te maken

3 oktober 2019, 09.58 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Adobe Stock

Er worden nog dit jaar afspraken gemaakt over de bouw van sociale huurwoningen in de gemeente Gooise Meren. Dat verwacht verantwoordelijk wethouder Nico Schimmel.

Er wordt al veel langer onderhandeld om tot afspraken te komen voor de bouw van sociale huurwoningen. Dat is ook hard nodig. De huurmarkt van Bussum, Naarden, Muiden en Muiderberg zit potdicht en dus is er veel vraag naar, maar zijn er weinig huizen beschikbaar.

En daar dreigde langere tijd geen verandering in te komen. Sterker nog: er verdwijnen op dit moment alleen maar sociale huurwoningen omdat ze gesloopt of verkocht worden.

Licht aan het eind van de tunnel
Afspraken maken met woningcorporaties over de bouw van nieuwe huurwoningen lukte lange tijd niet, omdat de corporaties en de gemeente maar niet op één lijn komen. Verantwoordelijk wethouder Nico Schimmel ziet toch licht aan het eind van de tunnel. Hij verwacht voor het einde van dit jaar zwart op wit te krijgen hoeveel woningen er de komende jaren bijgebouwd worden. 

Lees ook: Bouw sociale woningen Gooi blijft ver achter bij lengte wachtlijst: 'Dat is dramatisch'

Afgelopen week hebben Gooise Meren en de woningcorporaties vooruitlopend op de bouwafspraken wel al 'kaderafspraken' gemaakt. Hier gaat het over onder meer de betaalbaarheid van de woningen en het bevorderen van doorstroming. 

💬 NH Gooi-nieuwsdienst
Meld je aan voor de NH Gooi-nieuwsdienst via WhatsApp en ontvang elke werkdag het belangrijkste nieuws uit 't Gooi op je mobiel. Stuur 'NH GOOI AAN' naar 0888505651!