Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Texelse boer waarschuwt overheid: "Volgende keer Schiphol bezetten of voedselkraan dicht"

2 oktober 2019, 11.06 uur · Foto: NH Nieuws / ANP

Als de regering geen actie onderneemt na het enorme protest van de boeren gisteren op het Malieveld, zullen er meer grote protesten volgen. Dat zegt de Texelse boer Marco Zoetelief in De Ochtendshow op NH Radio.

"We hebben ons punt gemaakt en nu is het aan Den Haag." Hij verwacht 'stiekem' dat de politiek op de oude voet door zal gaan, maar Zoetelief waarschuwt dat de boeren dat niet zomaar laten gebeuren.

Voedselkraan dicht
"De overheid heeft een duidelijk plan van ons gekregen, daar moeten ze zich aan gaan houden, want anders doen wij dit protest nog eens dunnetjes over", vertelt de Texelaar. "Dat kan via een protest op Schiphol of door de spreekwoordelijke voedselkraan dicht te draaien."

Lees ook: Honderden protestboeren nemen shortcut via strand: "Stoppen is geen optie!"

Hoewel slechts een vijfde van de voedselproductie van Nederlandse boeren in ons land blijft, denkt Zoetelief dat de gevolgen nog steeds wel merkbaar gaan zijn in de supermarkt. "Ik denk dat het best vervelend is als wij even stoppen met leveren."

Steun
De boer was gisteren overdonderd door de steun die hij heeft gekregen onderweg naar Den Haag. "Als ik zie wat we aan duimen omhoog hebben gekregen, mensen stonden te juichen voor ons. Dat is echt bizar, dat had ik nooit verwacht", vertelt hij. Het laatste stukje richting Den Haag deed hij samen met andere Texelse boeren over het strand:

Trekkers onderweg naar Den Haag! - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!