Ga naar Content
West-Friesland

Honderd bewoners van de Omring naar de bioscoop in Hoorn: "Blij als ik ze zie genieten"

1 oktober 2019, 11.15 uur · Aangepast 1 oktober 2019, 14.35 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Pixabay / Flickr Carol Broucker

Omringlocatie Sweelinckhof in Wognum organiseert vandaag voor honderd bewoners een middagje bioscoop. "We gaan André Rieu's 'Shall we dance' kijken", vertelt mede-initiatiefnemer Sabrina van Eerden. "Ik word er zo blij van als ik de mensen dan zie genieten."

Sabrina van Eerden is Welzijnscoach bij de omringlocatie in Wognum. Ze wilde graag iets organiseren voor de bewoners en kwam met een collega op het unieke idee om een hele bioscoopzaal af te huren bij Vue in Hoorn. 

"Door te kijken wat mensen echt leuk vinden en te kijken waar hun interesses liggen, komen we vaak tot nieuwe leuke activiteiten", zegt Sabrina. 

Blijdschap en genieten
En zo kwam ze met het idee voor de film. "André Rieu spreekt veel bewoners heel erg aan. Ze vinden het prachtig en ik vind het dan ook geweldig om ze te zien genieten van zijn muziek. Als het straks goed is gegaan, hebben ze een leuke middag gehad en dat maakt me erg blij. Een bedankje, een glimlach - dat is waar ik het voor doe."

Lees ook: Michaël wil ouderenorkest vormen in Hoorn: "Ik wil mensen uit hun muziekisolement halen"

Vanmiddag om 14.00 uur trekken de honderd bewoners naar de Vue in Hoorn om de film 'Shall we dance' te kijken van André Rieu. "Het is wel een onderneming, dit is niet zomaar iets alledaags. Maar het komt goed door alle hulp die we hebben gekregen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!