Ga naar Content

Vroege rode kaart Marco Tol: "Ik laat die gasten in de steek"

Verdediger Marco Tol was vrijdag de schlemiel van de avond. De Volendam-speler leidde de 0-4 nederlaag van zijn ploeg tegen SC Cambuur in met een rode kaart.

Er was iets meer dan een kwartier gespeeld toen Tol de bal verloor en zijn fout corrigeerde door Isaa Kallon in het strafschopgebied tegen de grond te duwen. Gevolg: rode kaart en penalty die door Robert Mühren.

Tol verscheen na afloop berouwvol voor de camera. "Het is een heel slecht moment van mij. Ik laat die gasten in de steek en dat bepaalt het verloop van de wedstrijd."

Ook trainer Wim Jonk vond dat de actie van Tol de wedstrijd had beslist. "Maar ja, die jongen wil dat zelf ook niet, alleen die dingen gebeuren in je carrière. Voor hem een zuur moment."

Tekst loopt door onder de video

Wim Jonk na de 0-4 nederlaag tegen SC Cambuur - NH Sport/Edward Dekker

Hattrick Mühren
Volendammer Robert Mühren was uiteraard aan de zijde van SC Cambuur de gevierde man. Hij scoorde drie keer. "Dit is wel lekker", zei de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie. "Niet iedereen is blij, maar iedereen uit Leeuwarden is wel blij en ik ben ook blij."

Tekst loopt door onder de video

Robert Mühren had dit seizoen graag bij FC Volendam gespeeld - NH Sport/Edward Dekker

De 30-jarige Mühren, door Zulte Waregem verhuurd, had deze zomer wel oren naar een terugkeer naar FC Volendam. De technische staf van Volendam zag dat niet zitten. Mühren: "Zij maken die keuze en die respecteer ik. Er is vaak twijfel over mijn postie ze hadden al meerdere spelers voor de nummer tien-positie. Financieel was het ook pittige investering. Ze hebben het afgewogen en het niet gedaan." 

Lees ook: Mühren bezorgt FC Volendam zeperd tegen Cambuur

Lees ook: Analist Edwin Keizer: "Door een Botteghintje werd het 0-2"

Foto: Pro Shots/Remko Kool