Ga naar Content
Sport

Mühren bezorgt FC Volendam zeperd tegen Cambuur

27 september 2019, 21.48 uur · Aangepast 27 september 2019, 23.44 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Remko Kool

Ex-Volendammer Robert Mühren heeft zijn oude ploeg een ruime nederlaag bezorgd. De spits maakte tegen de formatie van Wim Jonk een hattrick in de wedstrijd die de Volendammers ruim verloren van Cambuur: 0-4.

Wim Jonk bracht dezelfde elf spelers als vorige week het veld op. Toen werd er - weliswaar onverdiend - gewonnen van Telstar in de vissersderby. Met Cambuur Leeuwarden troffen de Volendammers de nummer drie in de Keuken Kampioen Divisie die meedoet om de titel. Liefst vierhonderd supporters waren uit Leeuwarden meegekomen om hun ploeg te steunen. 

0-1
De Volendammers lieten zich twee keer zien in aanvallend opzicht, eerst via Franco Antonucci en daarna via Nick Doodeman. Toch was het gauw duidelijk dat de bezoekers de boventoon zouden voeren aan de Dijk. Jamie Jacobs schoof Cambuur namelijk na een kwartier spelen naar 0-1. Er ging een fraaie aanval aan vooraf. 

0-2 en rood
Marco Tol bezorgde de eigen supporters al gauw nog meer kopzorgen. Niet alleen door de tweede treffer in te leiden, maar ook door zelf van het veld afgestuurd te worden. Hij verloor de bal op een onhandige plek na een pass van Mike Eerdhuijzen en Issa Kallon ging vrij op het doel van Nordin Bakker af. In een poging te herstellen duwde Tol Kallon onderuit in het strafschopgebied: penalty én rood. Ex-Volendammer Robert Mühren rondde koel af: 0-2. 

Lees ook: Analist Edwin Keizer: Door een Botteghintje werd het 0-2

Tekst loopt door onder de video

Robert Mühren had dit seizoen graag bij FC Volendam gespeeld - NH Sport/Edward Dekker

0-3
Vijf minuten voor rust kon Cambuur de wedstrijd helemaal in het slot gooien. Kallon ging namelijk makkelijk liggen na contact met Kevin Visser, maar toch zag scheidsrechter Jannick van der Laan er een penalty in. Mühren legde weer aan, maar miste deze keer. Toch zochten de Friezen de kleedkamer op met drie doelpunten voorsprong. Na geklungel aan de kant van de Volendammers mocht Mühren zomaar vrij doorlopen nadat de bal op het middenveld simpel werd verspeeld. Hij schoof de bal makkelijk in de rechterhoek. 

Het vertrouwen van de Volendammers was ver te zoeken en lang was het eerder wachten op de 0-4 dan een goal aan de andere kant. Stanley Akoy, David Sambissa en Kallon probeerden het allemaal, maar het was Mühren die na een aantal pogingen nogmaals scoorde. Met een prachtige voetbeweging speelde hij zich vrij en niet veel later maakte hij zijn hattrick. Het laatste doelpunt van de dag toonde opvallend veel gelijkenissen met de derde. 

FC Volendam staat nu tiende met elf punten.

Opstelling FC Volendam: Bakker; Fadiga, M. Tol, Eerdhuijzen, Smal; Visser, A. Plat, Antonucci (Kaars/46); Doodeman (Duin/78), El Azzouzi, Johnson (J. Vlak/24)

Opstelling Cambuur Leeuwarden: Stevens; Van Deelen, Mac-Intosch (Nieuwpoort/66), Schouten, Sambissa; Jacobs (Ladan/75), Hoedemakers, Akoy; Oratmangoen (Paulissen/61), Mühren, Kallon

Lees ook: Mühren bezorgt FC Volendam zeperd tegen Cambuur