Start van hoofdcontent

ANDIJK

nl

Jubilerende vereniging De Carambole uit Andijk organiseert de finale van het NK Driebanden

28 september 2019, 11.00 uur · Aangepast 28 september 2019, 15.46 uur
Door Sander Huisman · Foto: bv De Carambole

Biljartvereniging De Carambole uit Andijk viert dit jaar haar 60-jarig jubileum en dit wordt groots gevierd. De KNBB, De Koninklijke Nederlandse Biljart Bond, heeft namelijk de finale voor het NK Driebanden klein Extra Klasse aan de jubilaris toegewezen. De zes beste spelers op de kleine tafel spelen de finales op 12 en 13 oktober in dorpshuis Sarto in Andijk. "We willen dit groots aanpakken", vertelt Harry Scheerman van de biljartvereniging aan WEEFF.

"De KNBB wijst ieder jaar finales toe aan verenigingen die een jubileum of iets anders speciaals vieren", zegt Harry. "Dit jaar bestaan wij als biljartvereniging 60 jaar en kregen wij de finale van het NK klein Extra Klasse." Dit is de hoogste Driebandenklasse op de kleine tafel. "Het is de bedoeling om er een topevenement van te maken", vult voorzitter Cees Benschop van de biljartvereniging aan.

De vereniging is van plan om het groots aan te pakken. Zo willen zij de drie biljarts in het verenigingsgebouw naar de grote zaal verplaatsen en een soort arena creëren. "Ook willen we een tribune laten bouwen", aldus Harry.

Lees ook: Biljartvereniging kampt met 'stoffig' imago: "Juist de jeugd weer aan tafel krijgen"

"De zes finalisten van het NK Driebanden, die uit het hele land komen, zullen hun wedstrijden spelen op de kleine tafel", laat Harry weten aan WEEFF. "Daarnaast komen er zaterdag ook twee oud-wereldkampioenen op de grote tafel naar Andijk. Frédéric Caudron en Jean-Paul de Bruijn zullen hier demonstratiewedstrijden geven. Maar dit doen ze op de kleine tafel."

De finales van het Nederlands Kampioenschap Driebanden in de Extra Klasse worden in het weekend 12 en 13 oktober gespeeld in dorpshuis Sarto in Andijk.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!