Ga naar Content
West-Friesland

30-jarige man aangehouden voor auto-inbraak, andere verdachte rent weg en ontsnapt

27 september 2019, 12.15 uur
Door: · Foto: Politie

De politie heeft vanmorgen een 30-jarige man aangehouden die wordt verdacht van een inbraak in een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat in Obdam. De tweede verdachte rende weg en slaagde erin aan de politie te ontsnappen.

Vroeg in de ochtend zagen agenten vanochtend twee mannen een taxibusje rijden. Toen ze de bestuurder vroegen waar hij heen ging, gaf hij aan twee mannen op te moeten halen. De agenten reden achter het busje aan, die vervolgens stopte op de IJvelandsloot zodat de twee mannen daar in konden stappen. Maar toen de mannen de politie zagen, zetten ze het op ee lopen. 

Lees ook: Jongen (16) beroofd in Bovenkarspel: twee tieners opgepakt

De politie kon één van de twee mannen te pakken krijgen, die vervolgens is aangehouden. De andere wist te ontkomen. Wel is nog geprobeerd hem te vinden met de hulp van een politiehond, maar dit mocht helaas niet baten.

Buit
De mannen werden verdacht van het inbreken in een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat en werden aangetroffen met gereedschapskoffers. De eigenaar van de ingebroken bedrijfsauto herkende zijn gestolen gereedschap. De aangehouden man is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!