Ga naar Content
West-Friesland

Nog geen uitsluitsel over bomenkap aan de Westerdijk

25 september 2019, 20.00 uur · Aangepast 11 oktober 2019, 17.12 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH

Er is nog geen definitief besluit genomen of de bomenkap aan de Westerdijk in Hoorn doorgaat. De Hoornse raad heeft gisteravond besloten het onderwerp door te schuiven naar het college en er zelf geen knoop over door te hakken.

Bewoners van het Havenkwartier in Hoorn zijn tegen de plannen van de gemeente om de kenmerkende bomen op de Westerdijk te kappen. Eric van de Beek vindt het vreselijk. "Ik zou het echt heel jammer vinden als ze weggaan, want ik hou van deze bomen." 

Lees ook: Bewoners Westerdijk in Hoorn tegen bomenkap: "Ik hou van deze bomen"

Van de Beek zette een burgerinitiatief op die werd ingediend, waarin werd gevraagd om de kap van de dertien bomen nog eens te heroverwegen. In totaal steunen 130 buurtbewoners dit initiatief. 

Bezwaren
Tijdens de raadsvergadering van gisteravond werd besloten om dit initiatief niet te behandelen en het door te schuiven naar het college van burgemeesters en wethouders. "Er lopen juridische bezwaarprocedures tegen de verleende kapvergunning", lichtte burgemeester Nieuwenburg toe. 

Daarnaast wordt er gevraagd om opnieuw met omwonenden in gesprek te gaan over de kap en om te bekijken of de huidige vorm - een kap gevolgd door herplanting - wel de juiste beslissing is en de afspraken die zijn gemaakt met Hoogheemraadschap nog eens na te lopen. 

Het is niet bekend wanneer het college met onderwerp aan de slag gaat en een definitieve beslissing gaat nemen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!