Ga naar Content
West-Friesland

Inwoners van Kersenboogerd houden emotioneel betoog over overlast arbeidsmigranten

25 september 2019, 16.04 uur · Aangepast 25 september 2019, 18.50 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: NH Nieuws

Verschillende inwoners van de Hoornse wijk Kersenboogerd hebben gisteravond tijdens de raadsvergadering geëmotioneerd verteld over de ernstige overlast die zij ervaren van de vele arbeidsmigranten in hun wijk. "Ik maak me zorgen over de veiligheid van mijn kinderen", vertelt een bewoonster.

In West-Friesland werken veel arbeidsmigranten die een woning zoeken. Omdat deze moeilijk te vinden zijn, lijken huisjesmelkers hier gretig gebruik van te maken door koopwoningen op te kopen en deze door te verhuren aan deze migranten. 

Lees ook: Zorgen over overvolle huizen met arbeidsmigranten in Kersenboogerd

Robert Vinkenborg van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP) initieerde gisteravond een moment waarop de buurtbewoners tijdens de raadsvergadering hun verhaal konden delen om hun zorgen te uiten. 

Vinkenborg vertelt over het probleem:

190925N_INLINE1_KERSENBOOGERD - NH Nieuws

Deze zorgen ontstaan door geluidsoverlast, drank- en drugsgebruik, racen door de straat en het achterlaten van flessen drank op straat. Wanneer ze proberen om de migranten op hun gedrag aan te spreken 'en of het iets zachter kan', worden ze uitgescholden of bedreigd. 

Bekijk hier het verhaal van de buurtbewoners: 

Emotioneel betoog over arbeidsmigranten in Kersenboogerd - NH Nieuws

Vinkenborg vertelt aan NH Nieuws dat de raad nu wel een gevoel van urgentie heeft voor dit onderwerp, 'maar wat ons betreft gaat het nooit snel genoeg'. Het onderwerp wordt nu meegenomen naar de agenda voor een commissievergadering. Dan wordt besproken wat er aan de overlast kan worden gedaan en of de regels veranderen. 

"Dit soort dingen duren soms lang. Maar als iedereen mee wil werken, komt er uiteindelijk een oplossing. Daar ga ik me hard voor maken", aldus Vinkenborg. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!