Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Harddrugs gevonden bij militair op marineschip Curaçao

25 september 2019, 14.33 uur
Door Carina Gutker · Foto: Ministerie van Defensie

Op Curaçao zijn harddrugs gevonden bij een militair aan boord van het marineschip Zr. Ms. Johan de Witt. Het is niet duidelijk om welke drugs het gaat en hoeveel er is aangetroffen, maar de partij zou te groot zijn voor eigen gebruik.

Dat schrijft onze mediapartner NOS. Het amfibisch transportschip van de marine is net terug uit de Bahama's, waar het hulp heeft geboden aan slachtoffers van de orkaan Dorian.

Lees ook: Marineschip vertrekt voor oefening, schiet te hulp bij natuurramp Bahama's

De harddrugs zaten in een rugtas van de militair. Ook werden twee hutten aan boord van het schip doorzocht, maar daar werd niets aangetroffen. De militair is aangehouden.

Zerotolerancebeleid
Met enige regelmaat worden drugs gevonden bij militairen die op Curaçao gestationeerd zijn. Voor burgers geldt in de regel dat er geen actieve vervolging plaatsvindt als het gaat om gebruik van verdovende middelen. Bij militairen ligt dat anders vanwege het zerotolerancebeleid van Defensie.

Dit beleid geldt ook op Curaçao, waar de verleiding om verdovende middelen te gebruiken een risico vormt. Vanwege dit risico en ook vanwege andere recente ontwikkelingen, is de aanpak van het gebruik van verdovende middelen door militairen op Curaçao geïntensiveerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!