Ga naar Content
Haarlem

Boetes voor agressieve passagiers die vliegtuig 'in gevaar brachten'

24 september 2019, 14.09 uur · Aangepast 24 september 2019, 14.58 uur
Door: · Foto: Alfred Dekker

Vier passagiers, afkomstig uit Muiden, Amsterdam en Rotterdam, die tijdens een vlucht van Dubai naar Amsterdam zoveel overlast veroorzaakten dat de gezagvoerder een tussenlanding moest maken, zijn door de rechtbank in Haarlem veroordeeld tot boetes van 1300 en 1800 euro. Aan Transavia moeten zij in totaal ruim 2000 euro schadevergoeding betalen. De straffen zijn gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

De 23-jarige Mohamed A., de 24-jarige Maazen S., de 32-jarige Fadoua L. en haar 27-jarige zus Nora L. zaten tijdens de vlucht op 11 februari 2018 naast elkaar. Zij veroorzaakten urenlang overlast door hard te praten en tegen personeel en medepassagiers onder andere te roepen: "Als ik haar op straat tegenkom, steek ik haar lek."

Lees ook: 'Agressieve passagiers' Transavia-vlucht voor de rechter: "Opgeblazen situatie"

Toen zelfs een officiële schriftelijke waarschuwing niet hielp, besloot de gezagvoerder in Wenen te landen, waar de vier door de politie van boord zijn gehaald.

Volgens de rechtbank hebben de vier de veiligheid van het luchtvaartverkeer in gevaar gebracht, omdat het cabinepersoneel door hun gedrag hun werk links moest laten liggen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!