Ga naar Content
Noord-Holland

Na zonneschijn komt regen: de herfst is officieel begonnen

23 september 2019, 07.55 uur
Door: · Foto: Sjef Kenniphaas

Een strakblauwe lucht, zo'n 25 graden en volle terrassen: het leek wel hoogzomer gisteren. Voorlopig is het gedaan met dit soort dagen, want volgens weerman Jan Visser wordt het deze week een stuk wisselvalliger.

"Straks begint officieel de herfst, en die begint ook gelijk herfstachtig", zo vertelt hij. "Afgelopen nacht kregen we natuurlijk al wat buien over ons heen. Niks extreems: zo'n drie millimeter bij Medemblik en het dubbele bij Schiphol. Ook de rest van de ochtend kan hier en daar nog wat lichte regen vallen, maar vanmiddag blijft het droog."

Komende week wisselen wolken, regen, zon en wind elkaar af. Vooral woensdag kan er flink wat regen vallen. De temperatuur ligt rond het gemiddelde voor eind september: zo tussen de 17 en 19 graden. 

Zomerse zondag
Het contrast met gisteren is groot: toen werd het op veel plekken zo'n 25 graden en was er volop ruimte voor de zon. De Dam tot Damloop werd zelfs gedeeltelijk stilgelegd, omdat meerdere lopers onwel werden door de hitte. De organisatie zei 'de capaciteit van de hulpverlening niet meer te kunnen garanderen'.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!