Ga naar Content
Amsterdam

Ruim 66.000 euro ingezameld met Dam tot Dam Wandeltocht: zo zag het eruit

21 september 2019, 21.47 uur
Door: · Foto: Dam tot Dam Wandeltocht

Het Dam tot Dam Weekend is vanochtend officieel van start gegaan met de Dam tot Dam Wandeltocht. Aan de zeventiende editie deden ruim 15.000 wandelaars mee. Voor Pink Ribbon, het goede doel van het evenement, werd ruim 66.000 euro ingezameld.

Deelnemers konden kiezen uit vier verschillende routes: 10, 20, 27 of 42 kilometer. De start van de drie verste afstanden was traditiegetrouw voor het Paleis op de Dam in Amsterdam. Bijna 13.000 wandelaars verzamelden zich daar voor de tocht richting de tweede dam; die van Zaandam. In Zaandam gingen later op de ochtend de overige deelnemers van start op de 10 kilometer.

Lees ook: Dam tot Damloop voor dummies: dit moet je weten

Deelnemers deelden foto's van de tocht op social media met de hashtag #degezelligste. De foto's werden getoond op grote schermen op de Dam en in het Dam tot Dam Park. Ook dit jaar stonden er weer veel toeschouwers langs de kant om de wandelaars aan te moedigen. 

Weekend
Het sportieve evenement is nog niet voorbij; vanavond is de Damloop by night. Morgenochtend springen zo'n 5.000 deelnemers op de fiets en daarna barst het Dam tot Damloop-spektakel los met 50.000 deelnemers.

Volg alles rond de Dam tot Damloop
46.000 hardlopers gaan zondag 22 september weer van start voor de 35ste editie van de Dam tot Damloop. NH Nieuws doet uitgebreid verslag met verhalen en video's. Volg alle verhalen via nhnieuws.nl/damloop

Foto: Dam tot Dam Wandeltocht