Ga naar Content
West-Friesland

Enkhuizers nemen heft in eigen handen en maken Bloemenbuurt schoon

20 september 2019, 14.12 uur
Door: Ramon Besseling · Foto: https://www.worldcleanupday.nl/

Enkhuizense Lonneke den Hartog grijpt het wereldwijde initiatief World Cleanup Day aan om morgen met enkele bewoners 'haar' Bloemenbuurt op te ruimen. Ze is vrijwilligster bij buurthuis IJsselzand. "Samen moeten we ons sterk maken om de buurt schoon en leuk te houden. Ik hoop op een mooie opkomst", aldus Lonneke aan NH Nieuws.

"De laatste tijd hoor je veel mensen klagen over zwerfafval in de buurt. Ze zeggen dat de gemeente hiervoor verantwoordelijk is, maar als inwoners zijn wij ook onderdeel van de gemeente", laat Lonneke weten. "Met deze actie willen we een stukje bewustwording creeëren over het afval dat we met z'n allen op straat gooien."

Lees ook: Kleine man, grote idealen: Jeffrey (7) ruimt plastic in de buurt op voor betere toekomst

"Om half tien verzamelen we bij buurthuis IJsselzand waar koffie en thee klaarstaat voor de vrijwilligers. Daarna gaan we om tien uur de Bloemenbuurt in om het afval op te rapen", zo gaat Lonneke verder. "Ik heb al aardig wat aanmeldingen gehad en ik hoop op een leuke opkomst." Gereedschap hoeven mensen niet mee te nemen: daar wordt voor gezorgd.

World Cleanup Day
Op World Cleanup Day worden morgen wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimd. Het doel is om zoveel mogelijk zwerfvuil op te ruimen, maar ook om meer kennis te vergaren over welk soort afval op straat en in de natuur rondzwerft.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!