Ga naar Content
Haarlem

Zandvoortse gemeenteraad tevreden over miljoeneninjectie in spoor: "Blij met deze mijlpaal"

11 september 2019, 20.42 uur · Aangepast 11 september 2019, 22.56 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De Zandvoortse gemeenteraad reageert jubelend op het nieuws dat het ministerie van Infrastructuur miljoenen in het spoor wil investeren.

"Ik wil de wethouder en de hele raad feliciteren", zegt een tevreden Karim el Gebaly van GroenLinks. "Een duurzame oplossing voor Zandvoort, wie had dat kunnen bedenken. Gefeliciteerd." Ook andere partijen feliciteerden het college en de gemeenteraad met het verbeterde spoor. "Ik ben blij dat deze mijlpaal behaald is", verwoordde D66'er Johan van Marle het. 

Lees ook: Overheid pompt 7 miljoen euro in verbeteren spoor naar Zandvoort

De investering wordt gedaan om er voor te zorgen dat de toeschouwers van de Dutch Grand Prix volgend jaar zoveel mogelijk per trein naar Zandvoort kunnen reizen. Het geld wordt onder meer gebruikt om de stroomvoorziening zo aan te passen dat er 24 treinen per uur op het traject Haarlem-Zandvoort en vice versa kunnen rijden. 

Trots
Van de zeven miljoen euro die het project gaat kosten, draagt Den Haag bijna zes miljoen euro bij. Zandvoort trekt de portemonnee voor 1,2 miljoen euro. "Ik wil het college en Zandvoorters bedanken met dit resultaat", zei Ralf Endstra van het CDA. "Ik denk dat iedereen hier heel blij mee en trots op kan zijn."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!