Ga naar Content
Gooi

Naarders komen na afgelaste tocht met alternatieve gondelvaart

11 september 2019, 11.04 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto:

Fanatieke deelnemers van de Naarder gondelvaart laten zich niet kisten nu het evenement is afgelast. Ze komen komende zaterdag met een eigen 'alternatieve gondelvaart'.

De gondelvaart van Naarden werd afgelopen week op voorhand afgelast nadat er gedoe was over het openen van één van de bruggen. Daarvoor moest een aparte brugwachter worden geregeld en dat bleek te veel geld te gaan kosten.

Lees ook: Streep door Naarder gondelvaart omdat brugwachter te duur is

Enkele vaste deelnemers van de gondelvaart zijn teleurgesteld, maar gaan zaterdag toch het water op. "We hadden al allemaal plannen voor onze gondel toen we hoorden dat het feest niet doorging. Dat vonden we erg jammer. We dachten: dan maar zelf een protestgondelvaart houden. En dat gaan we nu doen", vertelt Naarder Tido Anema. 

Geen gondel, maar een bootje
Samen met acht anderen is Tido al druk in de weer op een gondeltje te bouwen voor zaterdag. "Nou ja, het wordt niet echt een gondeltje. Meer gewoon een bootje, want we hebben natuurlijk nog steeds te maken met die brug die niet open kan. Dus we gaan er het beste van maken. We maken een bootje met een paar grappige protestleuzen."

Tido hoopt dat andere Naarders aanhaken. "We hebben al meerdere bootjes, maar dat mogen er natuurlijk nog meer worden. Dus aan heel Naarden: kom meedoen. De gondelvaart is gewoon zaterdag op de normale tijd."

Aanmelden voor de gondelvaart kan hier.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!