Ga naar Content
Gooi

Omvang door bewoners gevreesde verhuizing Hilversumse politie voorlopig ongewis

10 september 2019, 06.56 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: Google Streetview

Er wordt pas op een later moment bekend welke takken van de Hilversumse politie tijdelijk gaan verhuizen naar een kantoorpand aan de Bonairelaan. Dat melden burgemeester en wethouders van Hilversum.

Buurtbewoners rond de Bonairelaan hebben grote zorgen over de komst van een politiebureau naar hun straat. Ze vrezen overlast voor snel vertrekkende of aankomende politie-auto's, maar ook extra drukte in hun buurt. 

Tijdelijk onderkomen
De Hilversumse politie heeft het kantoorpand aan de Bonairelaan gehuurd, omdat het grote politiebureau van het korps aan de Groest tegen de vlakte gaat om plaats te maken voor een nieuw bureau dat in 2024 open moet gaan. Het kantoorgebouw aan de Bonairelaan moet dienst doen als tijdelijk onderkomen. Welke politie-onderdelen er komen, weten de bewoners niet.  

Lees ook: Burgemeester praat mond voorbij over tijdelijke dependance politiebureau

De gemeente laat weten daar nu ook nog geen antwoord op te kunnen geven. "Daar is nog geen officieel besluit over genomen", zo laten burgemeester en wethouders weten. Daar komt nog eens bij dat de planning van de nieuwbouw door omstandigheden is vertraagd. De politie gaat eerst kijken welke alternatieven er zijn. Zodra dat duidelijk is, wordt gekeken welke politie-onderdelen er naar de Bonairelaan gaan. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!