Ga naar Content
Gooi

Burgemeester praat mond voorbij over tijdelijke dependance politiebureau

28 februari 2019, 15.58 uur · Aangepast 28 februari 2019, 16.40 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Google Streetview

Door de sloop en nieuwbouw van het politiebureau op de Groest in Hilversum, wordt op het Stationsplein mogelijk een tijdelijke dependance neergezet. Dit is echter nog niet zeker, in tegenstelling tot wat burgemeester Pieter Broertjes gisteren vertelde tijdens de gemeenteraadsvergadering. Daarnaast komt er nog een tweede tijdelijke locatie.

Hiermee wil de politie een einde maken aan de mogelijke verwarring die is ontstaan. "Het plan voor de dependance voor het publiek is nog niet definitief. Het is ook nog niet duidelijk hoe dit steunpunt zal worden ingericht en welke dienstverlening daar gevestigd zal worden. Naar verwachting is er rond de zomer meer bekend."

Waar nu het politiebureau staat, komt de nieuwe 112-meldkamer voor de Gooi en Vechtstreek, Flevoland en Utrecht. Renoveren bleek niet meer mogelijk, waardoor het oude gebouw vervangen moeten worden. Over drie jaar moet het klaar zijn, aldus de Gooi en Eembode.

Om Hilversummers in de tussentijd toch de kans te geven om op een politiebureau aangiftes te doen, komt er op het Stationsplein een dependance. "Deze wordt na de zomer gerealiseerd", aldus de burgemeester.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!