Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Burgemeester en omwonenden bespreken problematiek rondom coffeeshop De Poort in Enkhuizen

6 september 2019, 12.17 uur · Aangepast 6 september 2019, 13.52 uur · Foto: Google Maps

In het stadhuis van Enkhuizen vond gisteravond een bewonersbijeenkomst plaats onder leiding van burgemeester Eduard van Zuijlen. Het doel van de avond was om de problematiek rondom coffeeshop De Poort te bespreken en te horen met welke klachten de omwonenden kampen. "Ik heb in totaal 30 omwonenden uitgenodigd om te komen praten in de raadszaal", aldus de burgemeester.

Uiteindelijk bestond de bijeenkomst uit vijftien personen, onder wie de ondernemer van de coffeeshop zelf en de burgemeester. "Er heerste geen grimmige sfeer", vertelt burgemeester Van Zuijlen aan NH Nieuws. "Er heerste wel een gemengd beeld onder omwonenden. Iedereen werd gevraagd naar eventuele klachten die zij ondervinden."

Parkeerproblemen
Enkele van de klachten die uit de buurt kwamen hadden te maken met het rijgedrag van sommige bestuurders in de wijk en de parkeergelegenheden rond de coffeeshop. "Dit heeft echter niet specifiek met de coffeeshop zelf te maken", aldus de burgemeester. "Maar dit is iets wat meer speelt in deze buurt."

Lees ook: Bewonerscommissie over Bloemenbuurt Enkhuizen: "Er is nog veel werk aan de winkel"

De burgemeester neemt in oktober een beslissing over de verlenging van de vergunning. "Voor ik dat besluit neem nodigen wij eerst alle omwonenden nogmaals uit", zo zegt Van Zuijlen. "Ik heb van een ondernemer gehoord dat hij niet uitgenodigd was en dat hij toch graag wilde komen. Dit klopt omdat wij alleen omwonenden uitgenodigd hebben en hij alleen zijn bedrijf daar in de buurt heeft."

Nieuwe bijeenkomst
In de raadszaal wordt op 8 oktober een nieuwe bijeenkomst gepland. "Hier worden alle omwonenden en mensen die gehoord willen worden nogmaals uitgenodigd. Ook wordt getoetst of de coffeeshop aan de juiste voorwaarden voor een nieuwe vergunning voldoet. Daarna zal ik, in samenspraak met de raad, een beslissing nemen over de vergunning van de coffeeshop", aldus de burgemeester. 

De vergunning van de coffeeshop in Enkhuizen verloopt op 22 oktober. Voor deze datum moet burgemeester Van Zuijlen een beslissing hebben genomen over een verlenging.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!