Ga naar Content
West-Friesland

Bewonerscommissie over Bloemenbuurt Enkhuizen: "Er is nog veel werk aan de winkel"

30 augustus 2019, 17.30 uur
Door: Sander Huisman · Foto: Weeff/Wim Langbroek

De bewonerscommissie van de Bloemenbuurt in Enkhuizen heeft gisteravond haar eerste buurtvergadering gehouden. De bewonerscommissie is vorig jaar opgericht omdat er veel onvrede bestaat over de plannen die de woningcorporatie heeft met de woningen in de buurt.

In een overvol buurthuis in de wijk werd de eerste algemene vergadering gehouden. De vereniging wil de krachten met de bewoners in de wijk bundelen zodat ze sterker tegenover een gemeente en de woningbouwvereniging staan. 

Bezorgde reacties renovatieplan
Begin 2018 werd bekend dat woningbouwvereniging Welwonen de Bloemenbuurt in Enkhuizen wil renoveren. Daarmee maakte ze bekend dat ze ook een deel van de woningen willen slopen, wat weer tot bezorgde reacties leidde bij bewoners. Zo blijkt dat er onduidelijkheid heerst over het feit waarom de ene woning wordt gerenoveerd en de andere gesloopt, terwijl het exact dezelfde woningen zijn. 

Lees ook: Deels gerenoveerde woningen Enkhuizen tegen de vlakte, bewoners snappen er niks van 

De bewonerscommissie gaf gisteravond aan in goed contact te zijn met de nieuwe directeur van WelWonen en dat ze in het afgelopen jaar al veel bereikt hebben. Maar in een rustig vaarwater zitten ze zeker nog niet. "Er is nog een boel werk aan de winkel dus van stilzitten en achteroverleunen is nog geen sprake”, aldus voorzitter Widia de Jong. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!