Ga naar Content
West-Friesland

Westfriese rode wijn valt in de prijzen tijdens nationale wijnkeuring

5 september 2019, 14.30 uur · Aangepast 5 september 2019, 15.34 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Wijngaard Saalhof

De nieuwe Westfriese rode wijn 'Beaujoloos' heeft dit jaar een bronzen medaille gewonnen tijdens de nationale wijnkeuring 'Wijnkeuring van de Lage Landen 2019'. "Dat verbaast ons eerlijk gezegd, want het is een nieuwe soort rode wijn", zegt Siem Loos, eigenaar van Wijngaard Saalhof.

Iedere Nederlandse wijnbouwer doet mee aan deze landelijke wedstrijd, vertelt Siem aan NH Nieuws. "Daarom zijn we heel erg blij met deze medaille."

Rood of rosé? 
Bij Wijngaard Saalhof zijn ze trots op dit resultaat. Ze maakten dit jaar een nieuwe soort rode wijn. "Hij is lichter in alcohol en fris. Dat is wel anders, maar hij smaakt wel als rode wijn." Dat klinkt een beetje als een rosé? "Ja, dat klopt, maar toch heeft hij wel echt de kenmerken van een rode. Maar het is net limonade, zo lekker is het. Je blijft deze doordrinken", aldus Siem. 

Lees ook: Topjaar voor West-Friese wijnen: "Het is een zalfje op de tong"

Dat hij de bronzen medaille heeft gewonnen, verbaast ze enigszins wel. "Niet omdat hij niet lekker is, maar omdat het bijzonder is om gelijk succes te hebben met een compleet nieuw concept. Dat maakt het extra leuk."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!