Ga naar Content

Buur Van der Pigge leeft mee met Hudson's Bay

De kogel is nog niet door de kerk, maar inmiddels lijkt iedereen er vanuit te gaan dat Hudson's Bay binnenkort verdwijnt. Daarmee komt in korte tijd het meest prominente winkelpand van de Haarlemse binnenstad opnieuw leeg te staan. Buurman drogisterij Van der Pigge zou het erg jammer vinden als het echt zo ver komt.

Al lange tijd waren er signalen dat de Canadese keten het niet ging redden. Sinds zaterdag het Financieele Dagblad op basis van documenten van het moederbedrijf Hudson's Bay Company meldde dat het bedrijf zich einde van dit jaar uit Nederland terugtrekt, lijkt niemand meer te twijfelen. 

Betreurenswaardig
Bij drogisterij van Der Pigge wordt meegeleefd met het lot van het personeel. "We hopen dat ze blijven", zegt Sophie van Os van Van der Pigge. "Het zou voor ons bijzonder betreurenswaardig zijn als Hudson's Bay uiteindelijk weggaat. Het zijn hartstikke goeie buren".

Lees ook: Kringloopwinkel aast op pand van Hudson's Bay in Haarlem

Nieuwe invulling pand
Wat er straks met het pand moet gebeuren, daar heeft Van Os geen antwoord op. Desgevraagd geeft ze wel aan dat een uitbreiding van de drogisterij in elk geval niet op het wensenlijstje staat. "Het gaat nu al 170 jaar heel goed in dit pand, wat ons betreft houden we het zo."

Op straat geven de meeste voorbijgangers aan dat er appartementen in het voormalige V&D-pand moeten komen, wellicht in combinatie met winkels. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!