Start van hoofdcontent

VOLENDAM

nl

Van Monaco naar Volendam: Francesco Antonucci

31 augustus 2019, 15.24 uur · Aangepast 31 augustus 2019, 17.27 uur

Hij zat vrijdagavond op de tribune te kijken hoe zijn nieuwe ploeg een 0-1 achterstand omboog in een 2-1 zege. Amper twaalf uur later stond Francesco Antonucci zelf op het veld voor zijn presentatie bij FC Volendam.

De 20-jarige middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van AS Monaco. De oud-speler van Anderlecht en Ajax koos bewust niet voor een 'grote' club, maar voor een hereniging met zijn oude trainer Wim Jonk. "Ik kan hier veel leren en groeien. Ik ben hier om de club te helpen om misschien naar de eredivisie te gaan", aldus Antonucci.

Jonk roemt de kwaliteiten van de Belg. "Hij heeft creativiteit en een versnelling. Hij kan tussen de linies spelen en mensen bedienen. Met zijn eigen rendement gaan we ook aan de slag." 

Dat de naam van FC Volendam in het rijtje clubs van Antonucci uit de toon valt, doet de trainer weinig. "Je kunt er op verschillende manieren naar kijken. Monaco heeft ontzettend veel contractspelers, waardoor heel veel jongens net tussen de wal en het schip komen te zitten. Hij ziet dat dit nu het beste voor hem is."

Tekst loopt door onder de video

Antonucci is fit en kan volgens Jonk zonder meer in de selectie worden opgenomen voor de uitwedstrijd tegen Almere City FC op zondag 8 september.

Lees ook: FC Volendam wil Jelle Duin van Jong AZ halen
Lees ook: Van Leeuwen: 'Transfer Veerman zakelijk goede deal'

Foto: Wim Jonk en Francesco Antonucci (r) - NH Sport/Edward Dekker