Ga naar Content

Van Leeuwen: 'Transfer Veerman zakelijk goede deal'

Zelfs trainer Wim Jonk zag het niet aan komen. Donderdag deed Joey Veerman nog gewoon de voorbereiding mee op de wedstrijd tegen NAC Breda (2-1). Later die dag bleek de talentvolle middenvelder verkocht aan sc Heerenveen. "Het was een flitstransfer", blikt technisch directeur Jasper van Leeuwen van FC Volendam terug op een aantal turbulente dagen.

Een verkoop die, zo benadrukt Van Leeuwen, wat hem betreft niet per se moest plaatsvinden. "We hadden wel in ons achterhoofd dat dit kon gebeuren. Je hebt te maken met contracten zoals die er liggen."

Gelimiteerde transfersom
De 20-jarige Veerman was bezig aan zijn laatste contractjaar en had een gelimiteerde transfersom in zijn overeenkomst staan. Die zou naar verluidt een half miljoen euro bedragen. Deze zomer ketste een overgang naar FC Emmen af, omdat die Veerman te duur vonden. 

"Ik ga niet in op bedragen", zegt Van Leeuwen. "Zakelijk vind ik het een goede deal, maar voor ons had de sportiviteit de prioriteit. Het liefst hadden we gezien dat Joey zich hier een jaar zou door ontwikkelen en dat volgend jaar die financiële meevaller had kunnen plaatsvinden."

Lees ook: FC Volendam wil Jell Duin van Jong AZ halen
Lees ook: Van Monaco naar Volendam: Francesco Antonucci

Wedstrijdselectie sc Heerenveen
Veerman nam vrijdagavond na de 2-1 overwinning van FC Volendam op NAC Breda afscheid van zijn ploeggenoten. Met één training in de benen bij zijn nieuwe club heeft trainer Johnny Janssen de Volendammer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het duel van zaterdagavond tegen Fortuna Sittard.

Foto: