Ga naar Content
Sport

Joey Veerman vertrekt naar sc Heerenveen

29 augustus 2019, 18.51 uur · Aangepast 30 augustus 2019, 00.00 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Rob Romer

Vlak voor het sluiten van de transfertermijn raakt FC Volendam Joey Veerman kwijt aan sc Heerenveen. Zowel de middenvelder als FC Volendam bevestigt dat beide clubs akkoord zijn over de afkoopsom van zijn nog één jaar lopende contract. In Friesland tekent hij voor drie jaar met een optie voor een vierde seizoen.

De 20-jarige Volendammer is nog in gesprek met Heerenveen over de invulling van zijn nieuwe verbintenis. Vanochtend trainde hij nog gewoon mee in voorbereiding op de competiewedstrijd van morgenavond tegen NAC Breda. De Friese club presenteert hun nieuwe speler morgen.

FC Volendam deed de afgelopen periode meerdere pogingen om het contract van Veerman te verlengen. Die wilde daar niet op ingaan. De talentvolle voetballer flirtte al vaker met eredivisieclubs. Zo was FC Utrecht voor hem in de markt en deze zomer meldde FC Emmen zich. FC Volendam hield echter vast aan een flinke transfersom.

Veerman debuteerde bijna drie jaar geleden onder trainer Robert Molenaar in het eerste elftal van FC Volendam in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo (0-1). Hij was twee seizoenen een vaste waarde, totdat hij begin vorig seizoen vanwege een blessure nauwelijks aan spelen toekwam. In totaal droeg Veerman 73 competitiduels het oranje shirt en scoorde hij 12 doelpunten.