Ga naar Content
Gooi

Helft 'gevaarlijke' balkons Hilversum toch veilig: bewoners mogen balkon weer op

26 augustus 2019, 10.54 uur
Door: Sjoerd Stoop · Foto: NH Nieuws

Bewoners van de appartementencomplexen aan de Hilversumse Oosterengweg en de Van Linschotenlaan mogen hun balkon weer op. De eerder als mogelijk gevaarlijk bestempelde balkons blijken toch veilig genoeg.

Bewoners van de twee appartementencomplexen kregen vlak voor de hittegolf van eind juli van woningcorporatie Dudok Wonen te horen dat de balkonvloeren gevaarlijk zouden zijn. Bewoners mochten daarom hun balkon niet op, zonder dat ze te horen kregen hoe groot het gevaar was en of er echt kans op instorting was. 

Lees ook: Bewoners flat in Hilversum mogen balkon niet op: "En dat bij tropisch weer"

De balkons zijn de afgelopen tijd onderzocht. Alles blijkt nu veilig, zo hebben de bewoners via een brief te horen gekregen. "Uit het onderzoek is gebleken dat alle balkons aan de Oosterengweg en de Van Linschotenlaan veilig zijn", vertelt een woordvoerder van Dudok Wonen. "Dat komt omdat is gebleken dat tijdens de bouw sterker staal is gebruikt dan op de bouwtekeningen is aangegeven."

De bewoners kunnen nu dus weer op hun balkon van het mooie weer genieten. Dudok Wonen vraagt wel 'normaal gebruik' van bewoners. Zo mogen er geen zware onderdelen op het balkon geplaatst worden. 

Andere balkons
Balkons aan de Erfgooiersstraat en de Kupstraat die ook als niet-veilig zijn bestempeld mogen overigens nog niet gebruikt worden. Daar wordt nog volop onderzoek gedaan naar de bewapening van het beton. Wanneer daar resultaten van verwacht worden, is niet bekend. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!