Ga naar Content

Bewoners flat in Hilversum mogen balkon niet op: "En dat bij tropisch weer"

Gisteravond kregen de bewoners van een appartementencomplex in Hilversum een brief van woningbouwvereniging Dudok Wonen op de mat. Ze mogen niet meer op de balkons aan de achterkant van hun huis komen omdat deze niet veilig blijken te zijn.

Voor bewoner Yuri Janssen komt het nieuws als donderslag bij heldere hemel: "Geen scheuren, geen gekraak, ik merk er niks van als ik erop sta. Niks. En dat bij dit tropische weer", vertelt hij. 

Woordvoerder Hendrik Jan Barten van Dudok Woning geeft uitleg: "Wij hebben een scan laten maken van de dikte van de betonvloer en waar de wapening ligt. Op basis van die gegevens zijn berekeningen gemaakt. Die berekeningen gaven aan dat het een onveilige situatie was."

Veiligheid voorop
Direct nadat bleek dat de balkons niet veilig waren, werd er gehandeld. Bewoners werd laat op de avond nog verteld dat ze hun balkon niet meer mochten gebruiken. "Als je de informatie hebt moet je meteen handelen. Ik zou niet fijn slapen als ik weet dat ik de berekeningen heb en het pas een dag later zou vertellen", legt Barten uit. 

Bewoner Yuri heeft wel een oplossing voor de balkons: "Aan het begin van de straat worden woningen uit dit tijdperk al afgebroken en wat mij betreft moet dit ook zo snel mogelijk tegen de vlakte."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws