Ga naar Content
West-Friesland

Sport, sport en nog eens vleermuizen: Wat kun jij dit weekend doen in West-Friesland?

23 augustus 2019, 17.00 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Laurens Morel - Salty Colours

Ben je op zoek naar een leuke activiteit of evenement om dit weekend te bezoeken in West-Friesland? Dan kan je vooral je ei kwijt met, wederom, veel sportevenementen.

Het IJsselmeer blijkt het absolute bolwerk van de West-Friese activiteiten de afgelopen weekenden. Zo ook weer deze week. En omdat de weersvoorspellingen zeer gunstig zijn, verwachten we een drukte vanjewelste. 

Om te beginnen start de 24-uurs zeilrace naar Medemblik vrijdagavond om 19.00 uur, de deelnemers finishen morgen op hetzelfde tijdstip in de stad. Het is misschien moeilijk om er vanaf de kant wat van mee te krijgen, maar de finish op zaterdag belooft een groot feest te worden. 

Lees ook: Deelnemers klaar voor 24-uurs zeilrace: "Het wordt puzzelen, opletten en concentreren"

Als je liever loopt dan kijkt bij het varen, kun je zondag naar Hem voor de Hemmerloop. Het wordt vooral uitwijken voor rondspatterende zweetdruppels, want de tien kilometer deelnemers zullen het erg warm gaan krijgen. Een koelbad zal hier geen overbodige luxe zijn. 

Gelukkig kunt u ook nog rustig genieten van wat cultuur en komen kijken bij de nieuwe videoshow op de gevel van het Westfries museum op de Roode Steen. Trek hier alleen geen avond voor uit, want de show duurt maar vijftien minuten en start om 21.00 uur. Drink er een wijntje bij op het plein en je bent voorzien van een mooie activiteit. 

Niet zo van de video's maar wel van de natuur? Ga dan vanavond - tijdens de nacht van de vleermuis - naar de Houtribdijk voor de kijkavond van de migratie van deze vliegende beesten. Ecologen van Rijkswaterstaat vertellen er vanaf 20.30 uur van alles over, vanaf verzamelpunt Checkpoint Charlie. En het belooft rustig weer te worden, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je eventueel wordt gezandstraald.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!