Ga naar Content
Noordkop & Texel

Waar is Grover? Texels bekendste voortvluchtige weer gespot

22 augustus 2019, 14.30 uur
Door: · Foto:

De laatste zichtmelding was alweer maanden geleden, maar gisteren was het weer zo ver: hond Grover zou gespot zijn in de omgeving van de Ploeglanderweg op Texel. Grover ontsnapte anderhalf jaar geleden kort aan de aandacht van zijn baasjes en zette het op een rennen. Sindsdien is hij een aantal keer vluchtig gespot, maar ondanks grote zoekacties, talloze flyers en zelfs door gebieden wandelen met een loopse hond, is hij nog niet terug bij zijn familie. 

De hond van Dirk en Mariët Roeper verdween op 8 januari 2018 van Plassendaal en zwerft sindsdien over de westkant van het eiland. Grover werd eind juni voor het laatst gezien bij De Slufter. 

Lees ook: Vermiste Texelse hond Grover na acht maanden gespot: vanavond weer een zoektocht

Heel Texel kijkt ondertussen uit naar de ontsnapte viervoeter. Op de Facebookpagina die de eigenaren hebben opgericht staan talloze berichten van mensen die aangeven dat ze meehelpen met zoeken. Sommigen kijken goed uit als ze een rondje lopen met hun eigen hond, anderen rijden regelmatig een rondje en kijken of ze de hond vanuit de auto kunnen spotten.

Bekijk hieronder de reportage die NH Nieuws eerder over Grover maakte!

Vermiste Texelse hond Grover na acht maanden gespot - NH Nieuws

Lees ook: Hond Grover al anderhalf jaar vermist, maar lijkt toch weer gespot op Texel!

Er lijkt toch weer nieuwe hoop te zijn, het schrandere dier is gisteren gespot blijkt uit een bericht dat is geplaatst op de Facebookpagina 'Waar is onze Grover?': "We hebben heel goed nieuws, Grover is gezien omgeving ploeglanderweg. We zijn heel blij met deze zichtmelding! We hopen dat dit weer extra motiveert om uit te kijken naar Grover."

Wildmodus
Na anderhalf jaar is de hond enorm verwilderd geraakt, is verder te lezen in de bericht. "Ga niet roepen of achter Grover aan, hij verkeert in wildmodus, hij zal vluchten." De eigenaren geven nog een tip hoe Rover mogelijk wel gevangen kan worden: "Mocht hij wel op u afkomen dan lukt het misschien zijn aandacht te trekken door u klein te maken en wat te ritselen met bijvoorbeeld een zakje, of iets lekkers."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!