Ga naar Content
Sport

AZ hoeft geen huur te betalen voor stadion FC Twente

19 augustus 2019, 13.17 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Erik Pasman

AZ hoeft donderdag geen huur te betalen aan FC Twente voor gebruik van de Grolsch Veste, als de Alkmaarders daar het Europa League-duel tegen FC Antwerp spelen. De club wil niet verdienen aan het leed van de Alkmaarders.

AZ hoeft alleen de extra kosten te betalen die Twente moet maken voor dingen als schoonmaak, verkeersregelaars, aanpassing van de boarding etc. Die kosten bedragen volgens directeur Paul van der Kraan enkele tienduizenden euro's. Dat meldt het AD.

De wedstrijd mocht vanwege veiligheidsoverwegingen niet in Den Haag gespeeld worden, waar AZ de laatste 'thuis'-duels speelde. De harde kern van ADO Den Haag is bevriend met FC Brugge, een grote rivaal van FC Antwerp. De burgemeester wilde daarom niet dat de wedstrijd in Den Haag wordt gespeeld.

Lees ook: AZ speelt play-offduel Europa League tegen Royal Antwerp FC in stadion FC Twente

FC Twente kende zelf ook een drama met het dak van het stadion, dat tijdens de bouw instortte. Daarbij kwam een bouwvakker om het leven. De club weet hoe het voelt als je door een ongeluk niet in je eigen stadion kan spelen.

Het is éénmalig dat AZ in Enschede speelt, omdat het stadion te ver van Alkmaar af ligt. Het is ook nog de vraag hoeveel AZ-fans donderdag afreizen naar Twente voor het Europa Leagueduel. De wedstrijd begint om 20.30 uur, dus dat wordt een latertje voor wie de volgende dag weer moet werken.

In de Grolsch Veste wordt donderdag alleen de eerste ring opengesteld, waardoor er 15.000 supporters in het stadion kunnen