Ga naar Content
Sport

AZ speelt play-offduel Europa League tegen Royal Antwerp FC in stadion FC Twente

16 augustus 2019, 22.38 uur · Aangepast 17 augustus 2019, 12.00 uur
Door: · Foto: ANP

AZ speelt het playoff-duel voor de Europa League tegen Royal Antwerp FC in de Grolsch Veste in Enschede, het stadion van FC Twente.

De Alkmaarders speelden eerder week in de voorronde van de Europa League tegen het Oekraïense FC Marioepol al in het stadion van ADO Den Haag. AZ kan niet in eigen huis spelen omdat een deel van het dak van het AFAS Stadion is ingestort. Ook komend weekend speelt AZ nog in het Cars Jeans Stadion. Dan is FC Groningen de tegenstander.

Lees ook: AZ wacht consequenties wedstrijdschema nog af 

Donderdag 22 augustus om 20.30 uur speelt AZ dus 'thuis' in Enschede tegen de Belgische club Royal Antwerp FC. "We zijn blij dat we een goede locatie hebben gevonden voor ons Europese duel van komende week", reageert algemeen directeur van AZ Robert Eenhoorn. "Het is mooi dat in navolging van ADO Den Haag ook FC Twente ons de helpende hand toesteekt. We zijn FC Twente, de KNVB, de UEFA en de lokale autoriteiten zeer dankbaar voor het mogelijk maken van deze wedstrijd."

De wedstrijd mocht niet in Den Haag worden gespeeld van de Haagse burgemeester Pauline Krikke. Die vreesde voor confrontaties tussen supportersgroepen. De Belgische club is namelijk de aartsrivaal van Club Brugge, de zusterclub van ADO Den Haag.

De bovenste ring van het stadion in Enschede blijft gesloten, zodat er 15.000 supporters in kunnen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: ANP