Ga naar Content
West-Friesland

OpgeruimdHoorn-compliment in het leven geroepen: "Samen buiten opruimen"

30 juli 2019, 10.55 uur · Aangepast 30 juli 2019, 14.44 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Wally Ooms tijdens opruimactie - foto: Ria Nannings

Robert Vinkenborg wandelt vaak met zijn hond door de parken van Hoorn en komt dan geregeld zwerfafval tegen. Zijn persoonlijke ergernis over de troep op straat heeft hij omgezet in een opruimactie. Hij hoopt dat andere mensen dat gedrag overnemen. "Maar ik wil ook een keer wat terugzeggen tegen de mensen die dit achterlaten."

"Dit is een plek waar ik elke dag wandel. Een fijne plek met aan weerszijden afvalbakken. Maar de oogst van mijn opruimactie zijn blikjes, aanstekers en plastic in alle soorten. Morgen ligt dat er weer. Mijn vraag aan deze asocialen is daarom: waarom?"

Lees ook: Vragen over belofte extra controle afvaloverlast op zondagen: "Maar dan zijn we er niet"

Vinkenborg is raadslid van de Hoornse Onafhankelijke Partij (HOP) en wordt vaak aangesproken over het groenonderhoud en afval. Het is volgens hem onmogelijk voor de plantsoendienst om alle hectaren groen in Hoorn vrij te houden van afval en "alles wat mensen elke dag weer wegflikkeren". Hij draagt daarom dus zelf ook een steentje bij.

#OpgeruimdHoorn
"Ik hoop dat dit een estafette-actie wordt. Ik heb daarom de hashtag #OpgeruimdHoorn in het leven geroepen en het OpgeruimdHoorn-compliment wat daarbij hoort. De eerste heb ik al uitgedeeld aan Wally Ooms, die mijn voorbeeld gister heeft gevolgd en in zijn buurt ook is gaan opruimen", vertelt hij.

Lees ook: Elise (19) zet zich in voor haar stad Hoorn en ruimt vrijwillig zwerfafval op

Volgens Vinkenborg hebben veel mensen kritiek op de gemeente maar mag er ook vooral beroep worden gedaan op de eigen verantwoordelijkheid. "Als we het samen doen, zal het ook veel schelen. Alle beetjes helpen."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!