Ga naar Content
Amsterdam

Marianne is eigenaar van een bar voor lesbische vrouwen: "We willen een veilige thuishaven bieden"

29 juli 2019, 08.00 uur · Aangepast 29 juli 2019, 08.49 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

De aankomende dagen staan in het teken van Pride Week, met als hoogtepunt de Canal Parade door de Amsterdamse grachten. Daarom maakt NH Nieuws in aanloop naar zaterdag elke dag een portret van iemand uit de LHBTI-gemeenschap. Vandaag Marianne van der Wildt, eigenaresse van Bar Buka.

De bar is sinds 1 maart open en richt zich voornamelijk op lesbische en biseksuele vrouwen. "Het is gewoon fijn om een plek te hebben waar je in je eentje naartoe kan, waar je vrienden kan ontmoeten en waar je ook met gelijkgestemden in de meerderheid bent."

Lees ook: Hans Verhoeven organiseert de Pride Walk: "Verwacht tien- tot twaalfduizend mensen"

Waarom er meer bars zijn voor mannen dan voor vrouwen, weet ze niet. "Ik heb daar geen uitleg voor. Men zegt weleens van: 'Vrouwen drinken wat minder en besteden wat minder.' Wat ik eigenlijk zou willen, is dat iedereen zich hier welkom voelt."

'Veilige thuishaven'
Buka betekent 'open'. "Het is een Indonesisch woord, mijn geboorteland. Mannen zijn net zo goed welkom als vrouwen, maar het is wel zo dat wij ons echt richten op de vrouw. We willen gewoon echt een veilige thuishaven bieden aan de vrouw. Een plek waar je jezelf kunt zijn."

Dit jaar vaart NH Radio op zaterdag 3 augustus met een eigen boot mee tijdens de Canal Parade. Volg onze website om niets te missen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!