AZ in snikheet AFAS Stadion niet langs BK Häcken

AZ heeft het eerste duel in de tweede voorronde van de Europa League niet weten te winnen van BK Häcken. De ploeg van Arne Slot voerde in het eigen AFAS Stadion wel de boventoon, maar doelpunten werden er niet gemaakt: 0-0.

In een teleurstellende eerste helft duurde het lang voordat het eerste gevaar zich voordeed. Zo'n tien minuten voor rust was Calvin Stengs dichtbij een doelpunt, maar hij mikte naast na een lage voorzet van Owen Wijndal. Uit de daaropvolgende corner kreeg Guus Til de bal niet goed genoeg op zijn hoofd om richting doel te knikken. Kort daarna liet ook BK Häcken zich voor de eerste keer zien. Ahmed Yasin, die vanaf elf meter wild op doel schoot, raakte de lat.

Zo weinig als er in het eerste bedrijf gebeurde, zo veel gebeurde er juist direct na rust. Beide ploegen meldden zich al snel bij het doel van de tegenstander en dat leverde ook grote mogelijkheden op. Eerst schoot Viktor Lundberg over namens de Zweden, waarna ook AZ opnieuw dicht bij een voorsprong was. Teun Koopmeiners haalde hard uit vanaf zo'n twintig meter, maar hij zag zijn poging op de paal belanden. Na een uur spelen deed eenzelfde situatie zich voor met een kans voor beide ploegen in dezelfde minuut. AZ'er Stengs wist doelman Peter Abrahamsson niet te passeren en aan de andere kant lag Marco Bizot in de weg bij een poging van Daleho Irandust.

Bekijk hier het interview met AZ-trainer Arne Slot na afloop van de wedstrijd:

Arne Slot: "Dan hoop je dat een van die ballen een keer goed valt". - NH Nieuws

Sugawara
Slot probeerde zijn ploeg nog nieuwe energie te geven in de vorm van invallers Oussama Idrissi en Yuki Sugawara, maar echt grote kansen wisten de Alkmaarders niet meer te creëren. Hierdoor bleef het scorebord ook na negentig minuten voetbal een brilstand aangeven.

Arne Slot was na afloop van de wedstrijd teleurgesteld door het doelpuntloze gelijke spel. "Ik heb niet echt een voldaan gevoel. Een thuiswedstrijd wil je natuurlijk winnen maar het was lastig spelen tegen deze stugge ploeg. We hebben wel een paar kansen gecreëerd maar die hebben we niet afgemaakt."

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens (Sugawara/59), Wijndal; Midtsjø (Hatzidiakos/77), Koopmeiners, Til; Stengs, Boadu, Gudmundsson (Idrissi/58)

Opstelling BK Häcken: Abrahamsson; Godswill (Andersson/87), Toivio, Lindgren, Sverrisson; Friberg, Lundberg, Berggren; Irandust (Ojala/70), Paulinho (Faltsetas/77), Yasin